Lil Kleine eerste docent Street University

Vanaf woensdag 15 juli wordt Lil Kleine de eerste docent van de nieuw opgerichte Street University. Vanaf die dag biedt hij een jaar lang een eigen leerplatform aan waarin hij zich richt op drie thema’s: zijn muziek, het ondernemen en persoonlijke ontwikkeling. Het is een jaar lang een studie waarbij je live events krijgt, online colleges, gastcolleges, opdrachten, kans op een platencontract en kans dat Jorik instapt in een business idee. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.street-university.nl. In de nabije toekomst verbinden ook andere bekende Nederlanders zich aan Street University.

 

Jorik Scholten, de werkelijke naam van Lil Kleine, is één van de succesvolste artiesten van Nederland van dit moment. Daarnaast boekt hij ook als ondernemer de nodige successen, onder meer als mede-eigenaar van patatzaak De Belg en als eigenaar van zijn kledinglijn, die hij via de website www.jorik.com exploiteert. Daarnaast is hij mede-eigenaar van de fameuze kroeg ‘Het Lammetje’, met wekelijks duizenden bezoekers, tot de coronamaatregelen van kracht werden.

 

Jorik Scholten: “Ik ben gevraagd om hieraan deel te nemen vanuit Street University en ik krijg al jarenlang DM’s, mails, appjes van mensen krijg met de vraag of ik adviezen kan delen, mensen die me demo’s sturen met de vraag of ik ze kan helpen met hun muziek en verzoeken om deel te nemen in ondernemingen. Ik ben iemand die altijd zijn eigen pad heeft behandeld en ik wil anderen inspireren dat ook te doen. Daarom heb ik hier ‘ja’ op gezegd, ik kijk er heel erg naar uit.”

 

Jorik Scholten beleeft de primeur en gaat als eerste zijn kennis delen via Street University. Het onderdeel Lil Kleine – muziek is bedoeld om in inkijk te geven in hoe een album tot stand komt: van de onderwerpen die hij via zijn muziek wil vertellen, tot aan de release en het touren met een eigen show. Lil Kleine: “Muziek maken is een groot project, waar van alles bij komt kijken. Ik ga laten zien hoe studiosessies verlopen, welke rol het label speelt, hoe clips en marketing tot stand komen en hoe je een tour produceert met shows in de Ziggo Dome.”

 

Tijdens de colleges Jorik – de ondernemer gaat Jorik in op zijn denkproces bij het ondernemen. Hoe kun je, als je iets wilt in je leven, dat omzetten in concrete plannen en wat zijn valkuilen waarvoor je moet waken? Welke keuzes moet je soms maken om je eigen pad te bewandelen?

 

Deelnemers worden uitgedaagd in het diepe te stappen, zichzelf te reflecteren en zich te ontwikkelen. In het derde onderdeel Jorik – persoonlijke groei neemt Jorik deelnemers aan de hand en deelt zijn eigen persoonlijke ontwikkelingen. De artiest onderkent het belang van zelfkennis en het bepalen van persoonlijke doelen. Hij onderstreept daarbij dat dit een continu proces is en het vereist voortdurende reflectie. Jorik: “Deze studie is voor iedereen die iets van zijn leven wil maken. Als je rapper wilt worden, I got you, maar wil je ondernemer worden kan dat ook. Het maakt niet uit wat je passie is, tijdens deze studie leer je die te omarmen en krijg je de kennis mee om daar vol voor te gaan. Je leert jouw doelen ontdekken.”

 

Bij alle drie onderdelen doet Jorik ook een beroep op bevriende ondernemers, van wie sommigen een plek op de Quote 500 hebben weten te bemachtigen, collega-artiesten en wetenschappers. Zij delen allemaal hun eigen unieke verhaal. De gastcolleges worden aangeboden onder de noemer Jorik &.